Els treballadors d'atenció precoç protesten contra l'augment de ràtios i la sobrecàrrega laboral
També hi ha convocada una parada laboral i hi ha previstes dues jornades de vaga els dies 20 d'octubre i 17 de novembre
Treballadors de centres d'atenció precoç han exigit aquest dimecres "millores" en el seu servei durant una concentració celebrada enfront de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives. Aquest tipus d'atenció està dirigida a la població infantil, així com a la seua família i l'entorn, amb trastorns del desenvolupament o risc de patir-los amb edats compreses entre 0 i 6 anys.
Així mateix, aquest dimecres també s'ha convocat una parada laboral en els 61 centres de la Comunitat Valenciana per a mostrar el seu rebuig a les instruccions dictades per l'administració. "Volem que es respecte els professionals i demanem autonomia suficient per a decidir si un xiquet o xiqueta necessita dues o tres sessions setmanals, i poder rebaixar la pressió assistencial", ha assegurat Adela Agote, vicepresidenta de l'Associació Valenciana d'Atenció Precoç (AVAP), i treballadora d'un d'aquests centres.
CCOO, convocant de la protesta, ha subratllat que "els xiquets i les xiquetes amb necessitats especials per trastorns del desenvolupament o risc de patir-los quedaran afectats per la vaga en defensa del servei i contra unes instruccions de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, que dirigeix Aitana Mas, que suposen una atenció menys individualitzada pel considerable augment de ràtios".
Salvador Moya, representant del comité de vaga dels centres d'atenció precoç de la Comunitat Valenciana, ha assenyalat que aquestes instruccions "atempten contra la qualitat del servei i els drets laborals" i ha denunciat que hi ha una "sobrecàrrega de treball que impedeix que els empleats puguen exercir els seus drets laborals".
"Ens sentim menyspreats"
Des de l’AVAP han assegurat que fa molt de temps que estan enviant propostes a la Conselleria per a millorar l'atenció d'aquests centres, assumint les diferents instruccions, però consideren que la "gota que ha fet vessar el got" ha sigut l'última d'elles, remesa el 29 de juliol, que asseguren "tira per terra" molts dels plantejaments per part dels empleats d'aquests centres.
En aquest sentit, la vicepresidenta de l’associació ha afirmat que aquesta organització sempre ha mantingut un esperit "molt dialogant" amb la Conselleria, però que fins ara s'han sentit bastant menyspreats: "Hem tingut reunions i hem passat propostes per escrit, oralment i ens han sentit, però no ens han escoltat i no ens han tingut en compte".