Trazable, l’app valenciana que rastreja els aliments des de l’origen fins a la botiga

Els usuaris poden escanejar vora 3.000 productes etiquetats.

Els fundadors de l'empresa Pablo Rodrigo i Lucas Salinas
Els fundadors de l'empresa Pablo Rodrigo i Lucas Salinas / Kai Försterling (Efe)

L’app Trazable permet conéixer la història dels aliments, saber d’on venen i com han arribat fins al punt de venda. Els usuaris d’aquesta aplicació valenciana poden escanejar vora 3.000 productes etiquetats, saber si són saludables i rastrejar la cadena de subministrament. 

Els seus creadors, els valencians Pablo Rodrigo Juan, Lucas Salina i Pablo Gijón, situen l’origen de Trazable el 2017, quan detectaren que gran part de la ciutadania no entenia les etiquetes ni la informació de l’empaquetatge dels aliments. “No hem tingut una educació alimentària”, diu Pablo Rodrigo Juan, que adverteix que, de vegades, es demonitzen alguns aliments “sense un criteri molt clar”, seguint les modes i tendències. 

Així, Trazable vol ser una eina que facilite els usuaris l’elecció dels aliments, donar a conéixer els processos d’elaboració, l’origen geogràfic de les matèries primeres i les condicions de cria dels animals. “No elegim els productes només per si té més greixos, proteïnes o està més o menys processat sinó també per valors personals”, afirma el creador.

També et pot interessar

stats