Els transportistes valencians rebutgen el pagament per l'ús de les autopistes

Expressen el seu suport a la reversió a l'Estat de les autopistes de peatge, especialment de l'AP-7.

La federació de transportistes ha presentat les principals reivindicacions dels empresaris
La federació de transportistes ha presentat les principals reivindicacions dels empresaris / Reuters

La Federació Valenciana d'Empresaris del Transport (FVET) ha mostrat la seua oposició al pagament per ús de les autopistes i al desviament obligatori de camions per les autopistes de peatge.

El president de la federació, Carlos Prades, ha presentat aquest dijous al president de la patronal CEV, Salvador Navarro, les principals reivindicacions dels empresaris, entre elles l'impuls a infraestructures prioritàries. Citen l'accés nord al port de València, un segon bypass de circumval·lació de l'àrea metropolitana que done eixida al trànsit de llarg recorregut, i la transformació de l'actual bypass en un cinturó de connexions de proximitat. A més, exigeixen l'ampliació de la V-21 i la finalització de la variant de la Font de la Figuera, segons ha informat la federació en un comunicat.

Els empresaris del transport han expressat el seu suport a la reversió a la gestió pública de les autopistes de peatge quan acabe la concessió, amb especial interés per l'AP-7. D'altra banda, entre les peticions destaca la devolució de qualsevol increment del gasoil professional, una actuació contra les cooperatives fraudulentes i altres supòsits de competència deslleial, així com mecanismes que asseguren la revisió del preu del combustible.

També demanen suport econòmic per a la compra de vehicles que utilitzen combustibles alternatius i que es reconega el transport de mercaderies per carretera com a sector estratègic.

També et pot interessar

stats