El transport urbà valencià perd un 57% de passatgers al juny respecte al 2019 per la Covid-19

La fi de l'estat d'alarma duplica els viatgers a Espanya respecte al maig, però la xifra cau a la meitat en el primer semestre.

El transport urbà valencià perd un 57% de passatgers al juny respecte al 2019 per la Covid-19
El transport urbà valencià perd un 57% de passatgers al juny respecte al 2019 per la Covid-19

Amb l'estat d'alarma i la reducció de la mobilitat, el transport urbà i interurbà es va reduir a nivell mínims. L'arribada de juny i el final del confinament el dia 21 ha fet que el nombre de passatgers que utilitzen qualsevol classe de transport comence a augmentar, però les xifres encara estan molt lluny de les dades d'altres anys.

A la Comunitat Valenciana es va registrar en el mes de juny un descens de fins al 56,6% en el nombre de passatgers que van utilitzar el transport urbà d’autobús respecte del mateix període de 2019. Tot i que està molt per damunt d'altres comunitats com ara Castella i Lleó, Catalunya o la Comunitat de Madrid, que van registrar descensos superiors al 60%, el nostre territori es queda lluny d'altres com Canàries o Aragó, per davall del 50% de reducció de passatgers en autobusos urbans. La mitjana nacional ha sigut d'un descens del volum de fins al 58,9%.

A Espanya, al juny s'ha duplicat el nombre de passatgers en transport públic respecte al maig, últim mes complet en estat d'alarma, i s'ha passat dels 73,1 milions als 156,5. No obstant això, aquesta xifra és considerablement més baixa, un 63,5%, que la del mateix mes de l'any anterior, quan es van registrar 432,6 milions de passatgers.

Un dels més afectats és el transport interurbà. En especial, els serveis de llarga distància com l'aeri, amb un descens que ha sigut del 91%, ja que només l'han utilitzat 359 passatgers enfront dels quasi quatre milions del juny de 2019. El transport marítim també va caure un 67,4% i el de ferrocarril un 59,3%.

En línies generals, aquest 2020 el transport ha eixit molt perjudicat per la crisi del coronavirus, l'estat d'alarma i la reducció de la mobilitat. De fet, fins al març, tant gener com febrer havien augmentat el nombre de passatgers tant urbans com interurbans en relació amb el mes homòleg de 2019. No obstant això, a mitjan any les xifres revelen que el nombre de viatges en qualsevol dels mitjans de transport del país s'ha reduït un 48,5% respecte del primer semestre de 2019. Concretament han passat dels 2.592,8 milions de viatges als 1.336,4 milions de viatges.

També et pot interessar

stats