El TRAM de Benidorm aplega novament a Dénia després de sis anys

Puig ha aprofitat per a anunciar que aquest mes es publicarà el concurs de l'estudi preliminar del trajecte des de Dénia a Gandia

Després de sis anys el TRAM de Benidorm torna a arribar a Dénia / À Punt NTC

Per primera vegada des del 2017 aquest dilluns han vist a la capital de la Marina Alta arribar el TRAM provinent de Benidorm, i la ciutadania l’ha rebut amb alegria perquè poden tornar a viatjar fins a Alacant sense haver de fer transbord en autobús fins a Gata de Gorgos, durant el temps que han durat les obres.

Però arribar a la capital de l’Alacantí encara costa tres hores de viatge i transbords. Un temps que es reduirà en quasi mitja hora quan s'acaben els tres viaductes pels quals han de passar els trens —els del Quisi, el Mascarat i l'Algar— i que, segons ha explicat la consellera de Política Territorial i Mobilitat, Rebeca Torró, substituiran el transbordament que es fa actualment a Teulada (Marina Alta).

Mapa de la línia 9 del TRAM d'Alacant
Mapa de la línia 9 del TRAM d'Alacant / À Punt NTC

Ara aquest trajecte entre Gata i Dénia completarà la línia 9 del TRAM i cosirà els cinquanta quilòmetres que separen els municipis de la Marina Baixa i la Marina Alta, fent el trajecte complet cada hora des de poc abans de les 6:00 hores fins a quasi les 22:00 hores.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que aquesta línia, que l’any passat va moure 635.000 passatgers, “és molt més que un trenet” perquè uneix i vertebra les dues marines.  

Com a complement de la renovació de la línia 9 del TRAM, Puig ha anunciat que aquest mes es publicarà el concurs de l'estudi preliminar del trajecte des de Dénia a Gandia (Safor). Una alternativa de l'administració autonòmica als retards de l'anomenat "tren de la costa", entre Alacant i València, que depén del govern espanyol i fa anys que és reclamat per la ciutadania. 

També et pot interessar

stats