Total normalitat en una obertura "ràpida i efectiva" dels col·legis electorals valencians

Les més de 6.000 taules de votació repartides entre les tres circumscripcions aquest 23J funcionen a ple rendiment

Una cartera entrega els vots per correu en un col·legi electoral de la ciutat de València
Una cartera entrega els vots per correu en un col·legi electoral de la ciutat de València / Biel Aliño

Les 6.167 meses electorals instal·lades a la Comunitat Valenciana s'han constituït aquest diumenge amb total normalitat i de manera "ràpida i efectiva", ha informat la delegada del govern espanyol en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé. Segons ha explicat en la primera compareixença de balanç d'aquesta jornada electoral del 23J, sols s'han registrat incidències menors, com "algun oblit" d'algun membre que s'havia deixat a casa la tauleta. En tot cas, ha destacat que estem davant d'una de les constitucions de taules "més ràpides que es recorden en aquest centre de dades".

Igualment, Bernabé ha confirmat que han acudit tots els integrants de les taules, per la qual cosa no ha fet falta recórrer a persones a les quals la Junta Electoral no havia citat en primera instància. Totes les taules de votació s'han constituït amb total normalitat i funcionen a ple rendiment. La delegada del govern estatal ha traslladat per això el seu reconeixement a totes les persones designades membres de les meses electorals, pel compromís mostrat i per la ràpida efectivitat a l'hora de constituir-les.

Als comicis generals d'aquest diumenge estan cridats a votar un total de 3.727.999 valencians i valencianes: 1.990.911 a la circumscripció de València, 1.306.271 a la d'Alacant i 430.817 a la de Castelló. Així mateix, 181.765 persones han demanat el sufragi per correu, un màxim històric per la coincidència de les eleccions amb les vacances estiuenques. Al territori s'han d'escollir 33 dels 350 diputats que componen l'hemicicle del Congrés, des d’on es conformarà el govern estatal de la pròxima legislatura.

La jornada electoral, de moment, només s'ha vist enterbolida per una incidència ferroviària que ha obligat a suspendre temporalment la circulació dels trens i ha deixat desenes de persones atrapades a l'estació Joaquim Sorolla de València. Hi ha almenys nou combois de llarga distància afectats, la majoria amb destinació Madrid, que no poden eixir de l'origen perquè el túnel per on han de passar està negat d'aigua. Entre els passatgers creix la indignació i la por de no poder arribar a temps als col·legis electorals on estan censats i exercir el dret a vot abans que tanquen les urnes.

També et pot interessar

stats