La Torre d’en Doménec, més a prop de trobar la família que permetrà obrir l’escola

L'Ajuntament ha rebut més de 2.500 sol·licituds i ara haurà de triar entre tres candidates finalistes.

La Torre d'en Domenec durant l'ultima festa de la globotà, al agost del 2019
La Torre d'en Doménec durant l'ultima festa de la globotà, al agost del 2019 / Ajuntament de la Torre d'en Doménec
28 de març 2021 - 17:21

L’Ajuntament de la Torre d’en Doménec va llançar fa unes setmanes una oferta per a buscar una família nombrosa. El motiu: aquest municipi de la Plana Alta, amb uns 160 veïns, actualment només té vivint al poble tres xiquets i xiquetes en edat escolar. I per a poder reobrir l’escola -tancada des de fa huit anys- necessita que arriben xiquets al poble. L’Ajuntament va oferir casa i faena a les famílies interessades i, de les més de 2.500 sol·licituds rebudes, ja tenen a les tres candidates finalistes.

 

Els tècnics de l'Agenda Valenciana Antidespoblament (Avant), dependent del Consell, han sigut els encarregats de fer la selecció dels milers de correus rebuts de qualsevol part del món. Ells han passat a l'Ajuntament una selecció amb els tres perfils que més s'ajusten a les necessitats del consistori: portar el bar municipal i tenir almenys tres nens en edat escolar.

L’alcalde de la Torre d’en Doménec, Héctor Prats, ha confirmat a À Punt que es reunirà aquesta setmana vinent de manera telemàtica amb cadascuna de les seleccionades per a explicar-los més detalladament què és el que demanen i ofereixen.

La Torre d'En Doménec a l'estiu
La Torre d'En Doménec a l'estiu / Ajuntament de la Torre d'En Doménec

Decidiran abans que finalitze el curs escolar

El pas següent serà convidar presencialment les famílies més idònies a conéixer el poble. ‘’La nostra idea és prendre la decisió abans que finalitze el curs escolar’’, aclareix Prats. Aquestes potencials visites estan programades per a després de Setmana Santa i serviran perquè es facen una idea de la responsabilitat professional que comporta aquesta decisió.

Cap d’aquestes famílies viu actualment ni a la comarca mateixa ni a les veïnes. Una és de la ciutat de València i té cinc fills; una altra resideix a Màlaga i té tres criatures. El tercer nucli familiar és del Salvador, viu a Sevilla i té tres menors. Més enllà de ser nombroses, les tres famílies tenen en comú que els progenitors tenen experiència en el sector de la restauració.  

També et pot interessar

stats