Tornen les llàgrimes de Sant Llorenç

La pluja d'estreles més esperada de l'any comença a ser visible aquesta nit.

Visió de la pluja d'estreles
Visió de la pluja d'estreles

Les llàgrimes de Sant Llorenç, la pluja d'estreles més esperada de l'any, comença a ser visible aquesta nit i arribarà al punt més òptim de visió durant la matinada del 12 al 13 d'agost. Enguany, les condicions per a contemplar aquesta pluja són especialment favorables, ja que la lluna es troba en fase nova i no es veurà, la qual cosa afavorirà un entorn fosc que ens permetrà veure-les amb molta més claredat que en altres ocasions.

Aquest fenomen està integrat per pols i trossos xicotetes de roca, en la majoria dels casos més menuts que un cap d'agulla, que pel contacte amb l'atmosfera es tornen incandescents. L'efecte de la gravetat ens permet veure l'estela lumínica que deixa en el cel.

A la Comunitat Valenciana, la zona que comprén les localitats de Titaigües, Alpont, la Iessa i Aras de los Olmos, a la comarca dels Serrans, està considerada reserva Starlight, que garanteix les millors condicions per a gaudir del fenomen. Els experts recomanen dirigir la mirada cap a l'est per on eixirà la constel·lació Perseu i allunyar-se de la contaminació lumínica de la ciutat per a gaudir d'aquesta nit màgica. 

També et pot interessar

stats