Tornen les entrades de cinema a dos euros per als majors de 65 anys

El servei s'ofereix a partir de hui en 420 cinemes i beneficiarà 9,5 milions de persones

Imatge d'arxiu d'un cinema
Imatge d'arxiu d'un cinema / À Punt NTC

La segona edició del Programa Cinema Sénior, amb el qual les persones majors de 65 anys podran acudir al cinema per dos euros, arranca este dimarts 30 d'abril en 420 cines de tot Espanya. La promoció estarà activa fins al 31 de desembre d'enguany.

La mesura, aprovada el 26 de març en el Consell de Ministres, va dirigida a 9,5 milions de persones d'este grup poblacional, com va explicar el ministre de Cultura, Ernest Urtasun. El programa compta amb un pressupost de dotze milions d'euros, un 20% més que en l'anterior edició, que en va rebre deu. Entre les novetats, les persones beneficiàries també podran adquirir les entrades amb el descompte en línia i no sols en taquilla.

En l'anterior convocatòria, només 28 d'estes sales van gastar tot el pressupost rebut en ajudes, mentre que la resta es va quedar sense crèdit i "no van poder portar el programa fins al final", segons dades facilitades pel govern el passat 26 de desembre en una resposta parlamentària del PP. Sobre este tema, Urtasun ha assegurat que s'ha millorat el sistema de repartiment destinant més recursos a aquells espais que acullen un major nombre d'espectadors de 65 anys o més. "Hem creat un fons de reserva de vora 1.750.000 euros perquè no s'esgote el crèdit", ha afirmat el ministre.

Els dimarts, dia favorit en l'edició anterior

Segons dades de la Federació de Cinemes d'Espanya (FECE), durant la passada campanya, entre juliol i desembre del 2023, el dimarts va ser el dia de la setmana en què més es va incrementar l'assistència general al cinema. En concret, vora un 50% respecte al mateix període de l'any anterior: dels 2.721.855 espectadors el 2022 als 4.092.992 el 2023.

En total, es va registrar l'assistència de 924.724 espectadors séniors, la qual cosa va suposar una mitjana del 25,5% sobre el total de 3.663.676 entrades venudes. En el millor dimarts de la campanya, segons FECE, es va arribar a aconseguir una assistència d'espectadors sénior del 51% del total d'entrades venudes.

També et pot interessar

stats