Els majors de 65 anys podran tornar a anar al cine el dimarts per dos euros

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts el reial decret que regularà la segona edició del programa Cinema Sènior, que beneficiarà 9,5 milions de persones

Cinema Sènior
Un cine, en una imatge d'arxiu

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts el reial decret que regularà la segona edició del programa Cinema Sènior, que permetrà que 9,5 milions de persones majors de 65 anys assistisquen al cinema el dimarts a un preu reduït de 2 euros. Per a això, es destinaran 12 milions d'euros en subvencions directes a les sales, dos milions més que l'any passat, quan va estar en vigor entre juliol i desembre.

En roda de premsa després de la reunió del Consell de Ministres, el responsable de Cultura, Ernest Urtasun, ha qualificat la primera edició d'aquesta iniciativa d'"autèntic èxit" en aconseguir un augment de l'assistència al cinema el dimarts d'un 49% respecte a l'any anterior, de 2,7 milions a 4 milions d'espectadors. L'assistència al cinema va créixer el doble que la resta dels dies de la setmana, segons Urtasun.

Segons dades de la federació d'exhibidors de cinema, FECE, quasi un milió d'espectadors "sènior" (924.724) es van beneficiar del programa en 2023, dels 9,5 milions a qui anava dirigit, la qual cosa va suposar una mitjana del 25,5% sobre el total de 3.663.676 entrades venudes. El ministre ha recordat que, de tots els sectors culturals, el cinema va ser un dels més afectats per la pandèmia i dels que més els va costar recuperar-se, entre altres coses per la caiguda del públic de 65 anys o més. "Per tant quan adoptem aquesta mesura també estem adoptant una mesura de suport a un sector clau i a l'economia del nostre país", ha subratllat.

Les novetats d'enguany

Com a novetat, enguany les entrades podran adquirir-se tant en les taquilles de les sales d'exhibició, com per mitjans electrònics. Del total, 11.750.000 euros es destinaran específicament a les ajudes i 250.000 euros a la compensació econòmica per a l'entitat col·laboradora. Les despeses s'imputaran al pressupost de despeses de l'Institut de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals (ICAA).

A més, de la quantia destinada a ajudes, hi haurà un màxim de 10 milions d'euros per a la concessió de les ajudes, mentre que es reservarà un màxim d'1.750.000 euros per a atendre les possibles necessitats d'increment de l'ajuda atorgada a conseqüència d'una major execució de la prevista.

Quan entre en vigor la convocatòria, els cinemes tindran set dies per a demanar la subvenció, el govern espera que el programa estiga disponible a partir de "finals d'abril o principis de maig".

També et pot interessar

stats