Torna la normalitat al ramadà després de dos anys de celebracions restringides

La comunitat musulmana inicia aquest dissabte els preparatius del més sagrat sempre que es puga albirar la lluna, si no, ho farà diumenge

Torna la normalitat al ramadà després de dos anys de celebracions restringides

La comunitat musulmana inicia aquest dissabte els preparatius del més sagrat del ramadà sempre que es puga albirar la lluna, ja que si no ho farà diumenge.

Després de dos anys de pandèmia, en els quals s'han restringit les oracions comunitàries als centres de culte, enguany es podrà celebrar més a prop de la normalitat gràcies a l'eliminació de les mesures d'aforament màxim. Així, les mascaretes serà l'únic element que recorde la covid.

D'aquesta manera comença el mes de dejuni per a 200.000 musulmans residents a la Comunitat Valenciana, dos milions a tot l'Estat, que tampoc podran beure, fumar o mantindre relacions sexuals. La Id al-Fitr marcarà la fi del ramadà amb la posta del sol del 2 de maig.

El ramadà és un dels esdeveniments més importants de la religió islàmica, ja que segons la tradició coincideix amb el moment en què el profeta Mahoma va rebre la primera revelació de l'Alcorà, i correspon al nové mes del calendari musulmà de base lunar. Es tracta d'una pràctica amb la qual es busca l'acostament a Déu i la purificació de l'ànima mitjançant l'autodisciplina, l'autosacrifici i la caritat.

També et pot interessar

stats