Un Ramadà marcat per les restriccions de la pandèmia per segon any consecutiu

La comunitat musulmana inicia aquest dimarts els preparatius del mes sagrat del Ramadà.

Musulmans resen en una mesquita
Imatge d'arxiu de musulmans resant en una mesquita / Mohsin Raça (Reuters)

La comunitat musulmana inicia els preparatius del mes sagrat del Ramadà, un esdeveniment que, de nou, estarà marcat aquest 2021 per les restriccions de la pandèmia. Enguany, però, hi haurà més possibilitats que l'any passat, quan les oracions es van realitzar virtualment a causa dels impediments per a fer-ho en els centres de culte.

Més de 200.000 musulmans residents a la Comunitat Valenciana afronten a partir d'ara un mes de dejuni, que es trenca amb la posta del sol i que finalitzarà el dia 12 de maig. La diferència principal amb l'any passat és que enguany sí que es podrà celebrar l'oració a les mesquites amb, això sí, limitació d'aforaments.

No obstant això, les restriccions de mobilitat nocturna (de les 22 hores a les 6 hores del matí) impediran l'últim res a la mesquita, precisament, a les 22 hores. Per aquest motiu, la Federació Espanyola d'Entitats Islàmiques ha demanat les administracions flexibilitat als llocs de culte.

El Ramadà correspon al nové mes del calendari musulmà -de base lunar-, en el qual està prescrit el dejuni, l'abstenció de fumar, beure i mantindre relacions sexuals de l'alba a la posta de sol, i només poden ometre's obligacions en casos especials com malalties. Aquesta celebració és, a més, un dels esdeveniments més importants de la religió islàmica.

Segons la Federació Espanyola d'Entitats Islàmiques hi ha vora dos milions de musulmans a Espanya. D'altra banda, es calcula que hi ha quasi 2.000 milions de musulmans en tot el món. Des de la federació també han informat que han preparat una sèrie d'activitats virtuals que inclouen conferències, recitacions de l'Alcorà o explicacions dels versicles, entre d'altres, per celebrar el mes del Ramadà.

També et pot interessar

stats