La comunitat musulmana celebra el ramadà des del confinament

Els fidels transformen la celebració comunitària en una celebració familiar per les restriccions de l’estat d’alarma.

Un fidel musulmà reça durant el Ramadà en una imatge d'arxiu
Un fidel musulmà reça durant el Ramadà en una imatge d'arxiu / Juan Carlos Hidalgo (Efe)
24 d'abril 2020 - 06:30

Les comunitats musulmanes celebren aquest divendres el primer dia de ramadà, enguany marcat pel confinament obligat per la pandèmia del nou coronavirus, que impedirà les oracions comunitàries als centres de culte.

Les organitzacions religioses l’enfoquen enguany com una celebració familiar i no comunitària, donades les restriccions derivades de l’estat d’alarma.

El Centre Islàmic de València convida a seguir les indicacions dels responsables sanitaris per tal d’aconseguir “una de les metes” del credo islàmic, “que és preservar la salut”.

Així les coses, al llarg d’aquest mes de celebració religiosa les persones musulmanes hauran de fer la lectura de l'Alcorà en la intimitat de la llar, a soles o en família, tot i que s’han activat vies de comunicació amb mesquites i imams, ja que els centres de culte no tenen l'obligació de tancar.

S'han de restringir els iftars (el trencament nocturn del dejú) a l'àmbit familiar, es podrà fer lliurament d'aliments a famílies amb necessitats especials extremant les mesures de seguretat, però s’ajornarà la contribució solidària o zakat, perquè implica contacte directe entre persones.

El ramadà correspon al nové mes del calendari musulmà –de base lunar–, en el qual està prescrit el dejuni, l'abstenció de fumar, beure i mantindre relacions sexuals de l'alba a la posta de sol, i només poden ometre's obligacions en casos especials com malalties.

També et pot interessar

stats