Torna a la mar la tortuga número 600 rescatada per la Fundació Oceanogràfic

L'Àrea de Recuperació i Conservació de Fauna Marina, més coneguda com ARCA de la Mar, va entrar en funcionament el 2007 i atén una mitjana de 90 tortugues l'any

La tortuga va ser ingressada a la Fundació Oceanogràfic per una embòlia gasosa / Oceanogràfic

La Fundació Oceanogràfic ha soltat aquest dissabte la tortuga número 600 que havia estat ingressada a l'Àrea de Recuperació i Conservació de Fauna Marina, més coneguda com ARCA de la Mar, a la platja del Saler (València).

L'animal va arribar a principis de novembre a l'hospital de tortugues de l'Oceanogràfic de València després que el pesquer de Benicarló que la va capturar accidentalment amb el seu tresmall telefonara al 112, amb la qual cosa es va activar la Xarxa de Varaments de la Comunitat Valenciana.

L'equip de rescat de la Fundació Oceanogràfic es va desplaçar fins al port de Benicarló i va traslladar l'exemplar, de poc més de dos quilos, fins a l'ARCA de la Mar per a realitzar-li els controls veterinaris corresponents.

Quan va arribar a les instal·lacions, es va dur a terme la revisió mèdica habitual per a comprovar el seu estat de salut, que consisteix en una analítica completa de sang, un estudi radiològic i un estudi ecogràfic, i se li va diagnosticar embòlia gasosa. Aquest trastorn és causat per la formació de bambolles de gas en els òrgans, que es produeixen després de patir una pujada brusca des de zones profundes fins a la superfície, normalment a causa d'una captura accidental per xarxes de pesca d'arrossegament.

Catorze anys d'ARCA de la Mar

Des que es va obrir l'Oceanogràfic el 2003, les col·laboracions amb casos complexos relacionats amb la fauna marina han anat creixent. Així, l'any 2007 es va posar en marxa l'ARCA i es va començar a computar l'entrada de tortugues per a curar-les i alliberar-les posteriorment a la mar.

Amb l'ARCA de la Mar s'intensifica l'atenció dels animals en general i de les tortugues, que ha augmentat la mitjana anual. Actualment, la xifra se situa en 90 tortugues a l'any.

També et pot interessar

stats