Torna a casa el veïnat de Bunyol que va ser desallotjat fa nou mesos per una solsida

Les fortes pluges de l’agost afonaren el carrer i posaren en perill la integritat dels immobles

Dotze persones desallotjades per una solsida a Bunyol tornen a casa / À Punt NTC

A Bunyol, una dotzena de persones recuperen aquest dilluns sa casa després de ser desallotjades per unes fortes pluges que l'estiu passat tombaren un mur al barri de Castell, fet que va afectar la seguretat de sis immobles, que hagueren de ser desallotjats. Ara, nou mesos després, tot i que torna a amenaçar tempesta, el veïnat pot tornar a dormir tranquil i a casa gràcies a la rapidesa amb què s’ha dut a terme la rehabilitació integral dels habitatges. 

Precisament el 31 d’agost, el dia de la Tomatina i festa gran de Bunyol, les fortes pluges que començaren a caure de vesprada i continuaren fins a mitjanit acabaren per fer caure el vell mur que aguantava un dels vessants del barri del Castell en plena nit. Açò va provocar una solsida que pràcticament va fer desaparèixer el carrer Moratín i va obligar el veïnat de sis de les vivendes, dotze persones en total, a abandonar-les perquè el perill d’afonament era molt alt.

Ara, després de nou mesos vivint en cases de familiars o pisos llogats per l’Ajuntament, finalment les obres de reconstrucció estan acabades i han pogut tornar-hi. S’ha construït un nou mur de huit metres d’alt que ha convertit el carrer Moratín en una plaça amb vistes privilegiades i que garanteix la seguretat dels immobles. 

També et pot interessar

stats