La pluja provoca una solsida que ha fet caure el paviment i el mur del carrer Moratín a Bunyol

A causa de la solsida, una dona ha resultat ferida i dotze persones han hagut de desallotjar sa casa

El paviment i el mur que sostenia el carrer Moratín sobre el precipici s'han afonat sobre un solar desocupat / À Punt NTC

La pluja de les últimes hores ha provocat una solsida al nucli urbà de Bunyol aquesta matinada. El paviment i el mur que sostenia el carrer Moratín sobre el precipici s'han afonat sobre un solar desocupat.

Amb la solsida, una dona ha caigut i ha resultat ferida. Els serveis sanitaris l'han atesa i per ara es desconeix en quin estat es troba.

El despreniment també ha obligat a desallotjar dotze persones de mitja dotzena de cases, segons fonts dels bombers i d'emergències. Fins al lloc dels fets s'han desplaçat efectius del Consorci Provincial de Bombers i de la Policia Local.

El veïnat més jove ha pogut eixir sense necessitar ajuda, que sí que han necessitat els més majors. Han hagut d'aprofitar la franja de carrer, de mig metre d'amplària, que ha quedat en peu després de la solsida.

Azucena, veïna del carrer Moratín, ha explicat com ha escoltat la solsida a la sis de matí. "He sentit un tremolor i un soroll i he vist com s'afonava el carrer. Hem pogut eixir com hem pogut".

Els veïns han contat que la Policia Local ha "tardat molt a arribar" i han recordat que aquest carrer és "una zona amb problemes i l'Ajuntament ja estava avisat, però deia que estava controlat, però de controlat gens ni miqueta", han afegit.

L'alcaldessa destaca que "no hi ha hagut danys personals"

L'alcaldessa de Bunyol, Juncal Carrascosa, ha declarat a Les notícies del matí que "no hi ha hagut danys personals importants més enllà de l'esglai i als veïns afectats se'ls està reallotjant en un hotel de Xiva".

A causa de la forta pluja, "en caure el mur, una de les terrasses ha cedit i s'ha emportat el carrer per davant", ha dit l'alcaldessa.

Reforma del carrer

Segons ha afegit Carrascosa, el consistori ja té previst l'obra de reforma d'aquest carrer, que està dins del centre històric del castell de Bunyol. L'obra està inclosa enguany en els plans de la Diputació i "es durà a terme de manera imminent".

Al municipi, que celebra aquest dimecres la popular festa de la Tomatina, es van registrar aquest dimarts 20 litres per metre quadrat.

També et pot interessar

stats