Toràs i la Vall d’Ebo encara no han repartit les ajudes per l'incendi de l'estiu per falta de personal

Els municipis han rebut uns 25.000 euros d’ajudes d’emergència

Vista de Toràs, a l'Alt Palància / À Punt NTC

Dos municipis afectats pels incendis de l’agost, Toràs (Alt Palància) i la Vall d’Ebo (Marina Alta), encara no han pogut repartir les ajudes set mesos després per falta de personal administratiu. Carlos del Rio, alcalde de Toràs, afirma que no donen l'abast amb l'única empleada que hi ha al consistori. El tràmit necessita documents signats pels propietaris dels terrenys afectats pel foc i això suposa molts papers a processar. 

Han rebut uns 25.000 euros d'ajudes d'emergència de la Generalitat i el Govern central per a infraestructures, però el problema vindrà en els pròxims anys. “Si a Toràs no tenim arbres ni bosc, la gent no vindrà”, afirma l’alcalde. Un foc que va arrasar amb conreus i amb el motor econòmic de l'interior.

A la Vall d'Ebo, el foc va cremar dotze hectàrees amb centenars d'afectats, i ací també pateixen el problema del repartiment dels diners. Leonor Jiménez, alcaldessa, atribueix el problema als secretaris interventors, que no estaven d’acord perquè deien que era “molta faena per a ells”.

S'han viscut mesos d'incertesa per no poder ajudar econòmicament el veïnat, però el poble ha tingut el suport popular. I és que, com diuen aquests dos alcaldes, els efectes dels incendis no acaben quan acaben les flames.

També et pot interessar

stats