La Tomatina comptarà amb punts violeta per a denunciar les agressions sexuals

Tots els membres de l'organització portaran una samarreta morada.

La Tomatina se celebrarà el 29 d'agost, l'últim dimecres del mes d'agost com és tradicional
La Tomatina se celebrarà el 29 d'agost, l'últim dimecres del mes d'agost com és tradicional

L'Ajuntament de Bunyol instal·larà punts violeta durant la celebració de la festa internacional de la Tomatina, amb l'objectiu que les dones i els col·lectius socials que hagen patit algun tipus d'assetjament sexual “disposen d'una actuació policial ràpida i eficient, a més d'experts professionals", han afirmat fonts de l'organització.

A més, tots els membres de l'organització portaran una samarreta morada "en homenatge a les dones assassinades a mans de les seues parelles o exparelles", ha assegurat el regidor responsable d'aquesta festa, Rafael Pérez.

Les dues mesures són una novetat i busquen demostrar que Bunyol està sensibilitzat i preparat en tots els sentits per a acollir la festa més internacional. La Tomatina se celebrarà el 29 d'agost, entre les 11:00 h i les 12:00 h, l'últim dimecres del mes d'agost com és tradicional.

Macrofesta la nit anterior

D'altra banda, l'ajuntament, en col·laboració amb l'Associació d'Empresaris i Autònoms de Bunyol, organitzarà una macrofesta durant la nit prèvia a la Tomatina (del dimarts 28 al dimecres 29). Això assegurarà la diversió als veïns i als visitants també la nit anterior a la Tomatina.

Tomatina infantil

Prèviament, el dissabte 25 d'agost, se celebrarà al migdia la Tomatina Infantil, en la qual col·laboren els Festers de la Tomaca perquè els més menuts puguen gaudir d'una festa com la dels adults. Hi haurà "un recinte tancat en el qual es podran anar coneixent les normes d'aquesta festa", ha explicat Rafael Pérez.

També et pot interessar

stats