Tolosa del Llenguadoc, capital mundial de l'aeronàutica, dona suport a Elx com a seu de l’Agència Espacial

A la localitat francesa hi ha seu d'Airbus i està agermanada amb la ciutat del Baix Vinalopó des del 1982

Edifici que albergaria la seu de l'Agència Espacial Espanyola a Elx
Edifici que albergaria la seu de l'Agència Espacial Espanyola a Elx / Europa Press

La ciutat francesa de Tolosa ha mostrat el seu suport a la candidatura d’Elx, al Baix Vinalopó, com a seu de la futura Agència Espacial Espanyola (AEE). Tolosa del Llenguadoc és considerada com la capital mundial de l'aeronàutica per comptar amb la seu d'Airbus i, a més, és una ciutat agermanada amb Elx des del 1982.

L’alcalde d'Elx, el socialista Carlos González, ho ha anunciat aquest dimarts i, a més, ha assenyalat que dilluns passat va rebre una carta del seu homòleg francés, Jean Luc-Moudenc, per a mostrar el seu suport a la candidatura il·licitana.

En declaracions als periodistes, l’alcalde ha agraït aquest gest, ja que es tracta d'una adhesió institucional que a Elx "valorem d'una manera molt especial pel seu caràcter simbòlic", en ser Tolosa la considerada capital de l'aire i de l'espai. Els vincles de Tolosa i Elx són més profunds i no es limiten a l'aeronàutica: en la primavera del 1936, la ciutat francesa es va convertir en la capital de l'exili republicà, i va acollir més de 20.000 espanyols, entre ells un gran nombre d'il·licitans.

També et pot interessar

stats