La Tinença de Benifassà encara pateix els efectes del temporal de neu

A Coratxà, les màquines encara treballen per a obrir els camins en masos i granges, i al Boixar s’afanyen a retirar la neu dels carrers.

VÍDEO | La Tinença de Benifassà encara pateix els efectes del temporal de neu

A pesar que Filomena perd força al nostre territori, encara hi ha poblacions que en pateixen els efectes. És el cas de la Tinença de Benifassà, on hi ha nuclis aïllats que es recuperen a poc a poc.

Els 15 veïns que viuen al Boixar han estat aïllats durant 5 dies. Sara, veïna i voluntària de la brigada municipal, treballa a estall per a fer accessibles els carrers i els camins rurals, atés que n'hi ha molts que encara són impracticables. Explica que un dels problemes d’aquest temporal és que ha gelat molt de nit, per això, de dia el gel es convertia en un perill a l’hora de transitar pels carrers.

A pocs quilòmetres, resulta molt difícil accedir a Coratxà. El gel i la neu encara cobreixen molts racons i els bombers treballen a estall per a obrir pas a masos i granges. L’alcalde d’aquest municipi aprofitava les càmeres d’À Punt per a reclamar una major previsió en temporals com el que ha agranat la Comunitat Valenciana aquests dies.

Després de la neu, el mestral

A Fredes, la neu ha arribat quasi a un metre, i durant els últims dies han estat amb temperatures sota zero. Però ara, el principal problema són els ventisquers. Com explica José María Bel, meteoròleg d’Avamet, després de la pluja o la neu, en aquesta zona sempre entra el mestral, que pot arribar a ratxes de 92 quilòmetres per hora. Aquestes ratxes cobreixen les carreteres de neu i gel.

Per això, i davant les previsions per a aquesta nit, és molt probable que les màquines hagen de tornar a netejar les carreteres de la Tinença de Benifassà, els Ports i l'Alt Maestrat aquest divendres i durant el cap de setmana.

També et pot interessar

stats