Tindre un descans de qualitat, clau per a evitar l'Alzheimer

Un grup d’investigadors del CSIC i de la Universitat Miguel Hernández d’Elx estudia la relació entre les persones resistents a esta malaltia i el fet que descansen millor

Descansar de manera adequada, clau per previndre l'Alzheimer / À Punt NTC

Hi ha una part de la població que té Alzheimer però no arriba mai a desenvolupar la malaltia. És a dir, les proves diagnòstiques revelen que el cervell té la toxicitat d'un malalt d'Alzheimer però, per contra, tenen una bona salut cognitiva. És el que els científics anomenen persones resilients a l'Alzheimer.

Un grup d’investigadors del CSIC i de la Universitat Miguel Hernández d’Elx estudia la relació entre les persones resistents i la bona qualitat del descans. No saben per què, però han observat que la majoria dorm bé, no quant a les hores de son, sinó pel que fa a la qualitat. Conéixer els mecanismes que activen eixa relació podria donar pas a fàrmacs per a tractar una patologia que pot afectar vora 90.000 valencians. Un terç està encara sense diagnosticar. "Hem de saber per què s'activa per a trobar fàrmacs", han explicat.

De fet, investigacions com esta donen esperança als malalts, que en els últims quatre anys han augmentat un 15%.

També et pot interessar

stats