TikTok suspén el programa de punts de la versió Lite d'Espanya i França davant de les amenaces de la Comissió Europea

L'aplicació està dirigida, en principi, només a majors d'edat, però havia llançat en els dos països un sistema de recompensa que Brussel·les considera que "és tòxic i addictiu, especialment per als xiquets"

Imatge d'arxiu de la interfaç de TikTok
Imatge d'arxiu de la interfaç de TikTok / Europa Press

ByteDance ha decidit hui dimecres suspendre de manera voluntària les funcions de recompensa de TikTok Lite per a col·laborar amb la Comissió Europea, que investiga si la seua app compleix amb les obligacions de transparència i protecció dels menors d'edat. La Comissió Europea va amenaçar este dilluns amb suspendre a partir del pròxim dijous TikTok Lite, una aplicació en principi dirigida només a majors d'edat que ha llançat a Espanya i França, per considerar que "és tòxic i addictiu, especialment per als xiquets". Es tracta d'un programa que permet als usuaris acumular punts descobrint contingut nou o realitzant determinades accions i que, després, podran canviar per bons regal per a gastar en altres plataformes com Amazon. Una manera de premiar a creadors en TikTok.

És el mecanisme de recompenses el que ha cridat l'atenció de la Unió Europea, que ha iniciat una investigació amb la finalitat de conéixer l'impacte de TikTok Lite entre els menors i com ha treballat la companyia per a mitigar els riscos als quals estos s'exposen, entre els quals es troben els comportaments addictius. ByteDance assegura que sempre col·labora "de manera constructiva" amb les autoritats. Per això, ha decidit suspendre el sistema de punts i recompenses. "Suspenem voluntàriament les funcions de recompenses en TikTok Lite mentre abordem les preocupacions que han plantejat", ha expressat en un breu comunicat compartit en la xarxa social X.

La Comissió Europea diu que en pren nota

Per part seua, el Comissari Europeu de Mercat Interior, Thierry Breton, ha assegurat, també a través de la xarxa social X que "pren nota" de la decisió de TikTok de suspendre el programa de recompenses a la UE. "Els nostres xiquets no són conillets d'índies de les xarxes socials. Prenc nota de la decisió de TikTok de suspendre el Programa de recompenses #TikTokLite a la UE. Continuen els casos contra TikTok pel risc d'addicció de la plataforma", apunta en un post en el qual afig que la Llei de Serveis Digitals garanteix la seguretat de l'espai en línia europeu.

També et pot interessar

stats