Brussel·les amenaça amb suspendre TikTok Lite a partir d'este dijous

Assegura que és tòxica i addictiva, especialment per als xiquets

Detall de la icona de l'applicatiu de Tik Tok en una imatge d'arxiu
Detall de la icona de l'applicatiu de Tik Tok en una imatge d'arxiu / Dado Ruvic (Reuters)

La Comissió Europea ha amenaçat este dilluns amb suspendre a partir del pròxim dijous TikTok Lite, una aplicació en principi dirigida només a majors d'edat, que ha llançat a Espanya i França, per considerar que "és tòxic i addictiu, especialment per als xiquets". Es tracta d'un programa que permet als usuaris acumular punts descobrint contingut nou o realitzant determinades accions i que, després, podran canviar per bons regal per a gastar en altres plataformes com Amazon. Una manera de premiar a creadors en TikTok.

La investigació de la Unió Europea va començar el febrer passat i ara, el gegant TikTok podria enfrontar-se a multes multimilionàries per no complir la llei de serveis digitals de la Unió Europea. 

"Llevat que TikTok proporcione proves convincents de seguretat, la qual cosa no ha fet fins ara, estem disposats a activar les mesures provisionals de la llei de serveis digitals, inclosa la suspensió del programa de recompenses TikTok Lite", ha dit el comissari europeu de Mercat Interior, Thierry Breton, en un missatge en la xarxa social X.

L'anunci coincideix amb l'obertura, per part de l'executiu comunitari, d'un expedient sancionador contra TikTok per no haver donat resposta dins del termini al requeriment d'informació remés la setmana passada per la Comissió Europea, que li va donar 24 hores per a presentar l'avaluació de risc a la qual estan obligades totes les grans plataformes, abans de posar en marxa un nou programa en el mercat comunitari.

Fonts comunitàries apunten que és el primer expedient d'estes característiques incoat des que van entrar en vigor les noves regles de la UE per al sector digital i expliquen que és, també, la primera vegada qe una gran plataforma no respon de cap manera al requeriment d'informació.

També et pot interessar

stats