Una veïna evacuada d'Alcalà de la Jovada: "S'ha cremat un pulmó verd molt descuidat"

Ella i la seua família estan entre les més de 1.500 persones que ja han sigut evacuades per l'incendi que afecta la Vall d'Ebo des de dissabte

Persones desallotjades acollides a Pego / Imatge Ajuntament de Pego

La preocupació de les autoritats, dels bombers i dels militars que tracten de controlar els incendis forestals de la Vall d'Ebo, Begís i les Useres –aquest últim ja estabilitzat– és gran. A més del foc, els recursos també estan centrats en el veïnat que han hagut de desallotjar. Algunes de les persones que han abandonat la seua casa s'han sentit "mal informades" des que tot va començar. És el cas de Maria Jesús Bernabeu, una veïna d'Alcalà de la Jovada que està entre els més de 1.500 evacuats pel foc originat a la Vall d'Ebo.

Maria Jesús, en declaracions a Les notícies del matí, ha qualificat el desallotjament de caòtic: "Jo anava amb el meu fill de la mà. Vaig preguntar on hem d'anar i com ho hem de fer. Sols ens deien que havia d'eixir de les cases, en principi pel fum, per la toxicitat... però res més". La veïna d'Alcalà de la Jovada ha continuat relatant: "Nosaltres anem amb la mateixa roba des de despús-ahir (diumenge). No vam tindre temps d'agafar pràcticament res. Jo vaig agafar els meus pares, els cotxes i... totes les persones del nostre poble vam acabar a Margarida. Tots desubicats."

"Nosaltres anem amb la mateixa roba des de despús-ahir (diumenge). No vam tindre temps d'agafar pràcticament res." Maria Jesús Bernabeu - Veïna desallotjada d'Alcalà de la Jovada

Segons Maria Jesús, la informació va ser un "desastre" en primer moment: "Ningú oficialment ens deia res. Si el poble es cremava o no, si l'incendi afectava el nucli urbà...". Dilluns, com que el foc avançava, ella i la seua família també van ser desallotjats de Margarida i han acabat repartint-se entre cases de familiars i amics.

El que ja saben és que el foc no ha afectat el nucli urbà d'Alcalà de la Jovada, però s'ha quedat a sols uns 50 metres de les cases. "Tot el terme municipal ha estat afectat", ha dit la veïna amb molta angoixa. Preguntada per quins sentiments té, Maria Jesús ha dit: "Tinc por de tornar, no sabem què ens trobarem". A més, ha afegit que "es veia vindre" el que ha passat: "S'ha cremat un pulmó verd que estava molt descuidat".

L'incendi de la Vall d'Ebo continua molt actiu i obliga a tallar una carretera
L'incendi de la Vall d'Ebo continua molt actiu i obliga a tallar una carretera / Efe

També et pot interessar

stats