Impotència i ràbia entre els afectats per l'incendi de Vall d'Ebo: "S'està cremant la nostra terra"

Vora 1.200 veïns i veïnes han hagut de deixar les seues cases després d'ordenar noves evacuacions a Castell de Castells, Tollos i la Vall de Gallinera

Impotència i ràbia entre els afectats per l'incendi de Vall d'Ebo / À Punt NTC

Impotència i ràbia. Aquests són els adjectius més utilitzats pels veïns i veïnes afectats per l'incendi que crema la Vall d'Ebo i voltants i que de moment avança sense control. "Amb moltes ganes de plorar perquè se'ns està cremant la nostra terra, el nostre amic", explicava aquest dilluns un veí desallotjat pel foc en À Punt NTC i que es troba a l'alberg habilitat a Pego. "Impotència i angoixa perquè s'està cremant la Marina", agrega una altra afectada per les flames.

Vora 1.200 veïns i veïnes han hagut de deixar les seues cases després d'ordenar noves evacuacions a Castell de Castells, Tollos i la Vall de Gallinera.

Salva Ferrer, de Pego, explicava la nit de diumenge que veure les flames i no poder fer res fa sentir "molta impotència". Uns veïns seus li acabaven d'explicar que el foc ja havia entrat al seu jardí. Susane, veïna de l'Atzúbia, explicava en anglés la por que tenia: "Estem esperant que vinga la Guàrdia Civil a dir-nos que marxem", deia. "Tenim preocupació, preocupació pel que deixes, que tens la casa i tot", agrega Àngela Boronat, veïna de Benialí.

Impotència i malestar, i no falten paraules d'agraïment pel treball de lluita contra el foc. Un altre veí afectat recordava que aquestes situacions es prevenen a l'hivern. "Aquests focs s'apaguen a l'hivern, com s'ha fet tota la vida", remarcava Felip Mengual, veí de Benissivà.

També et pot interessar

stats