Dos terratrémols sacsen Millars i Catadau en només sis minuts de diferència

L’Institut Geogràfic Nacional situa els dos epicentres a deu quilòmetres de profunditat

Vista panoràmica de Millars, on s'ha sentit el terratrèmol aquest dijous
Vista panoràmica de Millars, on s'ha sentit el terratrèmol aquest dijous / Ajuntament de Millars

Dos terratrémols han sacsat el territori aquest dijous: un amb epicentre a Millars i un altre, minuts després, a Catadau, segons ha detectat l’Institut Geogràfic Nacional a través de la seua xarxa d’informació.

El registrat a la Foia de Bunyol, que s’ha notat a Millars a les 10:28 hores, ha tingut una magnitud de 3,2 en l’escala de Richter. Només sis minuts més tard, el sòl tremolava a l’interior de la Ribera, a Catadau, on l’institut depenent del Ministeri de Transports ha detectat un sisme un poc menys intens, de magnitud 3.

En els dos casos, l’epicentre estava a deu quilòmetres de profunditat. Segons l’escala de Richter, els terratrémols de magnitud 3 es perceben, però en rares ocasions provoquen danys materials. 

Els xicotets sismes estan deixant de ser fets extraordinaris per al veïnat d'algunes zones de la Canal de Navarrés, la Foia de Bunyol o l'interior de la Ribera Alta, totes elles limítrofes i establides just en el punt en què el sistema tectònic ibèric sent els efectes del sistema tectònic bètic. Les friccions entre els dos provoquen lleus moviments de terra, en moltes ocasions pràcticament imperceptibles per a la ciutadania.

De fet, a municipis com Tous, el maig de l'any passat es van detectar fins a quinze xicotets sismes en sols sis dies del maig de l'any passat. En el cas dels d'aquest dijous, Millars i Catadau estan a pocs quilòmetres de diferència en línia recta, de manera que els dos sismes poden tindre relació.

També et pot interessar

stats