El termòmetre toca sostre: el Baix Segura i les valls del Vinalopó s'acosten als 44 graus

Les comarques del nord, ara per ara, són les úniques que no tenen cap avís per calor

Una dona es refresca contra l'onada de calor
Una dona es refresca contra la calor / Brais Lorenzo (Efe)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
25 de juliol 2022 - 06:30 Actualitzat: 25 de juliol 2022 - 21:21

Les temperatures pujaran aquest dilluns a la majoria de les comarques, amb un ascens que es notarà sobretot a les valls del Vinalopó i al Baix Segura, on puntualment es poden assolir els 44 graus. A l'interior de la província de València i Castelló, no obstant això, les temperatures també superaran els 40 graus.

El mercuri pujarà durant bona part de la jornada, l'alleujament d'aquestes altes temperatures arribarà en el moment en què comence a bufar el vent de llevant, que s'espera que siga a mitjan vesprada.

Les úniques comarques que es lliuraran aquest dilluns de les temperatures sufocants seran les de Castelló, a la resta del territori, la franja costanera de la província de València i part de la d'Alacant presenta "risc", segons ha advertit l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), mentre que l'avís creix a l'interior de la província de València, així com pràcticament la totalitat de la d'Alacant, que estarà aquest dilluns sota l'avís de "risc important" per calor.

Avisos per calor que ha decretat Aemet per a la jornada de dilluns
Avisos per calor que ha decretat Aemet per a la jornada de dilluns / À Punt Oratge

No serà fins a mitja vesprada quan amaine la intensa calor. Amb el vent de llevant baixarà el mercuri, però es dispararà la humitat, de manera que la sensació de basca serà intensa. Una sensació que es mantindrà durant la nit de dilluns i també durant la resta de nits de la setmana.

Ara per ara encara no es veu el final d'aquesta situació d'altes temperatures que, malgrat no estar batent rècords i emmarcar-se dins dels paràmetres de temperatura de ple estiu al nostre territori, sí que està resultant diferent pel que fa a la duració.

Està sent una de les onades de calor més persistent dels últims anys, no debades la primera meitat de l'estiu meteorològic, la compresa entre l'1 de juny i el 15 de juliol, ha sigut la més calorosa des que hi ha registres.

També et pot interessar

stats