La tercera dosi de la vacuna reduí un 51% el risc d'infecció a Espanya durant l'onada d'òmicron

Els resultats suggereixen que l'administració de les dosis de record van suposar una estratègia important per a limitar els efectes de la covid-19 durant la sisena onada

Una dona rep la vacuna contra la covid en una imatge d'arxiu / À Punt NTC
Una dona rep la vacuna contra la covid en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La dosi de record enfront del coronavirus amb les vacunes d'ARN missatger van permetre reduir un 51% el risc d'infecció en la sisena onada causada per la variant òmicron, segons un estudi de l'Institut de Salut Carles III publicat en la revista The Lancet Infectious Diseases.

L'aparició i expansió de la variant òmicron va donar lloc a una sisena onada pandèmica amb la incidència més gran de covid-19 notificada fins al moment a Espanya, el pic de la qual es va assolir durant gener de 2022.

Els resultats suggereixen que l'administració de les dosis de record (tercera dosi) va suposar una estratègia important per a limitar els efectes de la covid-19 durant aquesta sisena onada.

L'estudi ha analitzat dades de més de quatre milions de persones majors de 40 anys entre l'1 de gener i el 6 de febrer de 2022.

Encara que aquesta reducció del risc pot semblar allunyada dels resultats obtinguts en les primeres rondes de vacunació, la seua interpretació ha de fer-se en el context d'una transmissió viral molt elevada.

En conseqüència, el benefici absolut estimat en termes de casos previnguts ha sigut molt elevat. De fet, durant el període de l'estudi, les dosis de record van evitar 1.860 infeccions per cada 100.000 persones que l'havien rebuda. Dit d'una altra manera, van evitar aproximadament una infecció per cada 54 persones que les van rebre.

També et pot interessar

stats