El tercer gran incendi de les Canàries crema Tenerife i obliga a desallotjar quatre nuclis

El president augura una extinció complicada pel terreny i per la força que ha pres el foc, que es va iniciar al voltant de la mitjanit

Fins a onze mitjans aeris treballen en l'extinció del foc, difícil de controlar per l'orografia del terreny i perquè l'incendi ha pres molta força
Onze mitjans aeris treballen en l'extinció del foc, difícil de controlar a causa del terreny i perquè l'incendi ha pres molta força / Ramón de la Rocha (Efe)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
16 d'agost 2023 - 12:20 Actualitzat: 16 d'agost 2023 - 16:36

Un incendi forestal, el tercer gran foc de les Canàries aquest estiu, crema el nord-est de l’illa de Tenerife des de dimecres a la mitjanit i ha obligat a desallotjar diversos nuclis de població i a tallar dues carreteres. El foc es localitza entre els municipis d’Arafo i Candelaria, prop d’una carretera. El balanç d'hectàrees cremades ja ascendeix a 800, segons les autoritats.

Els primers nuclis desallotjats han sigut Arrate, Chivisaye, Media Montaña i Ajafoña. Des de les 15:00 hores han procedit a evacuar la part alta de la zona d'Igueste de Candelaria, en els marges del camí de La Cuestita, des de la confluència amb els camins de La Morrita i Partes Caminos. En aquest sentit, l'INFOCA ha informat que s'ha habilitat el pavelló de Punta Larga, en l'avinguda de Los Menceyes del mateix municipi, per a les persones que necessiten alberg provisional.

Els pronòstics relatius al control de l’incendi no són molt bons. El president de les Canàries, Fernando Clavijo, ha assegurat que té molta força i l'extinció és molt complicada per la dificultat del terreny. Clavijo ha explicat en roda de premsa que onze mitjans aeris ja intervenen en l'extinció del foc.

Pel que fa a les causes, Clavijo ha assegurat que el foc va començar amb diversos focus, i ha demanat prudència sobre les causes que el van originar i que investigarà la Guàrdia Civil.

El foc, originat prop d'una carretera, presentava diversos focus
El foc, originat prop d'una carretera, presentava diversos focus / Ramón de la Rocha (Efe)

En el combat contra les flames participen 150 efectius per terra i 13 mitjans aeris de l'Estat, segons ha informat el Centre Coordinador d'Emergències i Seguretat 112. Així mateix, s'han desplegat 60 membres dels diversos cossos de seguretat i 40 de la Creu Roja i del Servei d'Urgències Canari s’han incorporat per a reforçar el treball dels efectius canaris i les brigades forestals de voluntaris de diverses poblacions de l’illa.

És el tercer incendi d’importància que devora els espais naturals canaris aquest estiu, després dels que van acabar amb hectàrees de massa forestal a La Palma, on es van convertir en cendra més de 3.000 hectàrees, i Gran Canària, on es van cremar centenars d’hectàrees del centre de l’illa, al Cortijo de las Huertas. 

També et pot interessar

stats