Tensió al port d'Alacant en l'accés del primer ferri a Algèria en 18 mesos

Vora 300 persones sense bitllet han traspassat l'accés de les instal·lacions portuàries per a accedir a la terminal

Moment en què un nombrós grup de persones han traspassat els controls al port d'Alacant

Al voltant de 300 persones s'han saltat els controls de seguretat d'accés a les instal·lacions del port d'Alacant i han arribat fins a la terminal per a aconseguir un bitllet per al ferri d'Orà.

Aquest divendres es reprén la ruta marítima al cap de 19 mesos de parada per la pandèmia amb un trajecte setmanal –el govern algerià va organitzar un ferri extraordinari al juliol del 2020.

A causa de l'alta demanda i al fet que moltes de les persones desplaçades fins a Alacant ho han fet sense bitllet i han dormit a prop de les instal·lacions portuàries els últims dies, la tensió per aconseguir una plaça al vaixell ha sigut molt gran. Els bitllets per al ferri es van vendre per internet i a Marsella (França) i a hores d'ara no queda ni una plaça per poder pujar al vaixell, tot i que en un principi es pensava que aquest mateix divendres eixirien a la venda a la terminal del port d'Alacant. El ferri té una capacitat de 1.400 persones, però el govern algerià només permet que n'hi pugen 800 per mantindre les normes anti-Covid.

Amb la por de no poder tornar a casa, almenys fins d’ací a set dies, un nombrós grup de persones ha trencat el perímetre de seguretat, a pesar dels esforços de la seguretat privada i del dispositiu de la Policia Nacional, sense fer ús de la violència.

El ferri d'Orà, que encara no ha arribat al port i que salparà a les 19 hores, estrenarà les noves comunicacions entre el port d'Alacant i Algèria. Hi haurà un trajecte setmanal altern. La destinació del ferri variarà setmanalment entre la ciutat d'Alger i la d'Orà.

També et pot interessar

stats