Cues en el primer ferri que salpa des d'Alacant amb 800 algerians atrapats a Espanya per la pandèmia

El vaixell salpa per la vesprada i només hi viatjaran turistes amb visat i estudiants que consten en una llista emesa pel consolat algerià.

Cues per a pujar al vaixell, aquest dimecres

El primer ferri de repatriació de passatgers cap a Algèria salpa a les 18 hores des del port d'Alacant amb vora 800 persones, la meitat de la capacitat de l'embarcació, de la companyia Romeu & Cia.

La majoria fa mesos que estan atrapades a Espanya –almenys 400 a les comarques del sud– pel tancament de fronteres derivat de la crisi sanitària. A molts pandèmia els va agafar en trànsit, tornant des del centre d'Europa cap al seu país on els contagis es troben en fase creixent. Altres estaven a Espanya estudiant, per negocis o en tractament sanitari.

Per a quasi tots han sigut quatre mesos de bloqueig i desgast, sense a penes recursos econòmics, que han superat amb l'ajuda de compatriotes i del consolat d'Algèria per a aconseguir menjar i allotjament.

En la vespra de l'operació s'han produït llargues cues a la seu del consolat a Alacant per a confirmar la documentació en regla i que s'estava entre les persones a les quals s'ha permés partir cap al port d'Orà. L'aglomeració ha obligat a tallar el carrer i ha motivat la intervenció de la Policia Nacional per a dispersar els amuntegaments. També durant aquest matí s'han repetit les aglomeracions al port amb centenars de persones que feien cua, mentre que el personal de seguretat comprovava, una per una, que les persones estan en la llista que el consolat algerià ha remés a les autoritats portuàries.

Per evitar congregacions de persones i seguint les mesures de seguretat el passatge va embarcant a poc a poc fins l'eixida del ferri. Algèria té tancades les fronteres amb Espanya i fins ara només ha admés aquest vaixell d'evacuació.

Quinze dies de quarantena

Una vegada a Algèria, les persones hauran de passar una quarantena de quinze dies en aïllament en un hotel. Arribaran a un país on la pandèmia es troba en plena expansió i que dijous passat va batre el rècord diari de contagis, amb 585 positius. La xifra total de morts supera el miler.

Aquest ferri és l'únic que Algèria ha noliejat fins ara per a repatriar compatriotes, després que al març contractarà dos avions per a traslladar ciutadans des de Madrid.

També et pot interessar

stats