Tens una telefonada perduda amb aquests prefixos? No la respongues

La Guàrdia Civil adverteix que es fan cridades que impliquen una tarifació especial, que paga l’usuari sense adonar-se'n

La Guàrdia Civil desaconsella respondre telefonades procedents de quatre prefixes perquè impliquen una tarifació especial
La Guàrdia Civil desaconsella respondre telefonades procedents de quatre prefixos perquè impliquen una tarifació especial / À Punt NTC

Has rebut al mòbil una telefonada que no esperaves i t’indica que és de Ghana, Nigèria o Albània? Ves amb compte! Ni l’agafes, ni telefones per a veure de qui és. Pot tractar-se d’un frau. Ho ha advertit la Guàrdia Civil, que ha llançat la veu d’alarma per una nova onada de telefonades d’aquest tipus, que tenen una tarifació especial i, per tant, ixen ben cares als usuaris.

Segons la Guàrdia Civil, amb el "frau de la telefonada perduda", els estafadors pretenen estafar els usuaris amb telefonades fetes des de quatre prefixos: 335 (Albània), 225 (Costa d'Ivori), 233 (Ghana) i 234 (Nigèria).

Els agents desaconsellen respondre les telefonades que procedeixen d’aquests prefixos, així com  tornar les perdudes per a evitar que els estafadors puguen emportar-se part dels diners de la tarifació especial.

Encara que també assenyalen que, en molts casos, no dona temps a despenjar quan sona el telèfon perquè són molt curtes de manera intencionada. Solen tindre un únic to amb la finalitat que l’usuari s’interesse a posteriori per l’origen de la telefonada.

Des de la Benemèrita aconsellen que, davant qualsevol dubte, l’usuari busque en internet a qui pertany el número. Fins i tot hi ha serveis com Listaspam, que és un directori de números de telemàrqueting i de spam que han de fer desconfiar als usuaris, que poden ajudar els usuaris a identificar les telefonades enganyoses.

També et pot interessar

stats