Si tens menys de seixanta anys, ja pots demanar la quarta dosi de la vacuna contra la covid-19

La Comissió de Salut Pública considera que no existeixen contraindicacions per a rebre un reforç de la vacuna

Les persones menors de seixanta anys podran rebre un reforç per qualsevol motiu / À Punt NTC

La Comissió de Salut Pública considera que no existeix contraindicació perquè els menors de seixanta anys sense factors de risc puguen tornar a vacunar-se. Per això ja s’ha obert la campanya d’immunització per a les persones que demanen la dosi per raons administratives o altres motius.

L’acord ha arribat en la reunió d’aquest dijous, en la qual també s’ha aprovat la vacuna pediàtrica per a xiquets menors de cinc anys i que tinguen factors de risc, segons ha informat el Ministeri de Sanitat.

Amb aquesta nova actualització del pla de vacunació, les persones menors de seixanta anys podran rebre un reforç per qualsevol motiu, com per exemple viatges, treball o viure amb persones amb condicions de risc. Des de la Societat Espanyola d'Immunologia apunten a casos molt concrets. Eva Martínez, vicepresidenta de la Societat Catalana d'Immunologia, afirma que "seria interessant en persones que tenen familiars que estan rebent tractaments immunosupressors, com per exemple persones trasplantades o tractaments per càncer. Persones que per la seua faena viatgen molt i van a altres països on la infecció per covid no està tan controlada"

Les direccions generals de Salut Pública del Ministeri de Sanitat i de les comunitats afirmen que existeixen prou vacunes per a atendre la demanda.

No obstant això, els missatges s'han centrat en els grups de risc. Les persones vulnerables com són els majors de 60 anys, els internats en residències, persones immunodeprimides, personal sanitari i persones amb altres patologies ja han sigut cridades per a punxar-se la quarta dosi.

Segons les últimes dades de Sanitat, poc més del 55% de la població s'ha posat el primer reforç contra la covid, mentre que la segona l’ha rebuda la meitat dels majors de 60, això és, 6,1 milions de persones.

Així mateix, la Comissió de Salut Pública ha reiterat la crida a les persones per a completar la vacunació o als que no hagen rebut encara la vacuna.

Des de Conselleria demanen prudència

Però aquest divendres des de la conselleria puntualitzen que això no implica una crida a una revacunació generalitzada de la població, sinó només per a qui ho demane.

"Encara hi ha molta part de la població que està sense vacunar i jo sol·licite solidàriament que ho faça com més aviat millor". Ho diu el conseller perquè només el 50% de la població valenciana major de 60 anys està protegida amb la segona dosi de reforç contra la covid i el 60% d'aquest grup d'edat s'ha vacunat contra la grip. Unes xifres molt per davall de les que esperava assolir la conselleria en aquest període.

Aquesta setmana Sanitat Universal ha habilitat punts d'immunització sense cita prèvia per a tractar de facilitar l'accés a les vacunes.

També et pot interessar

stats