El temporal deixa un mant de micromeduses a les platges de l'Albufera

La Guàrdia Civil va rebre avisos del veïnat alertant de la presència d'una substància negra i greixosa

Un agent de la Guàrdia Civil arreplega mostres a una platja
Un agent de la Guàrdia Civil arreplega mostres a una platja / Guàrdia Civil

El temporal que ha patit durant quinze dies la Comunitat Valenciana ha deixat grans taques de micromeduses en diverses platges de l'Albufera de València.

Segons ha informat la Guàrdia Civil en un comunicat, els agents van tindre coneixement el passat 20 de març, a través de la xarxa social Twitter de l'Associació de Veïns Devesa del Saler, que diverses platges de l'Albufera de València es trobaven cobertes d'una substància negra i greixosa.

L'Equip d'Investigació del Servei de Protecció de la Naturalesa de la Comandància de la Guàrdia Civil de València (Seprona) es va personar al lloc dels fets per a analitzar què ocorria.

En una primera inspecció ocular, els agents van detectar unes taques olioses, de color blavós, que havia deixat la marea sobre l'arena de les platges i van determinar que es tractava de xicotets organismes marins.

El Seprona va prendre diverses mostres de la substància i les va remetre al forense ecotoxicològic del Departament de Medicina Legal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (Tsjcv).

En l'informe que va emetre aquesta institució, va revelar que es tractava d'un encallament massiu de meduses de l'espècie Velella velella.

La grandària d'aquesta espècie a penes arriba a uns mil·límetres. El fenomen ha sigut degut al temporal de llevant dels últims dies i no té majors conseqüències per a la salut.

També et pot interessar

stats