La temporada de festejos taurins tanca amb 5 morts i 285 ferits, 13 d'ells greus

2019 és el segon any amb més víctimes mortals de l'últim lustre, només superat per 2015, amb set defuncions.

La temporada de festejos taurins tanca amb 5 morts i 285 ferits, 13 d\'ells greus
La temporada de festejos taurins tanca amb 5 morts i 285 ferits, 13 d'ells greus

La temporada de festejos taurins ha conclòs amb 5 persones mortes i 285 ferides, 13 d'elles de gravetat, segons el balanç que la Generalitat ha presentat en la Comissió Consultiva de Festejos Tradicionals de la Comunitat Valenciana.

Les enganxades mortals s'han produït a Llíria (Camp de Morvedre), l'Alcora (Alcalatén), Xilxes (Plana Baixa), Pinós (Vinalopó Mitjà), i Xiva (Foia de Bunyol).

Les dades certifiquen 2019 com el segon any amb més morts de l'últim lustre, només superat en la temporada de 2015, quan es van produir set víctimes mortals. En 2016, 2017 i 2018 hi va haver dues morts per any.

La Comissió Consultiva de Festejos Tradicionals impulsarà ara un grup de treball per a analitzar la situació de les infraestructures relacionades amb els festejos -7.600 enguany a la Comunitat Valenciana- a fi d'anticipar i resoldre problemes de seguretat i organització.

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha avançat que, en les pròximes setmanes València i Castelló acolliran dues jornades per al personal tècnic i d'arquitectura municipal encarregat de la revisió de les instal·lacions a les localitats que celebren bous al carrer. 

També et pot interessar

stats