La tempesta tropical Hermine s'afebleix a les Canàries, però demanen no abaixar la guàrdia

Entre les incidències, 1.800 persones s'han quedat sense llum, 24 talls de carreteres, despreniments i caigudes de pedres i 252 cancel·lacions de vols

Veïns del barri Guisguey en el terme municipal de Puerto del Rosario, Canàries
Veïns del barri Guisguey en el terme municipal de Puerto del Rosario, Canàries / Carlos de Saá (Efe)

El president de Canàries, Ángel Víctor Torres, ha advertit aquest diumenge que, si bé la tempesta tropical s'ha afeblit i ha passat a ser una borrasca subtropical, "no es pot abaixar la guàrdia", perquè encara hi ha risc de tempestes i de descàrregues de pluja importants.

Torres ha afirmat que l'alerta màxima es mantindrà fins a aquest dilluns a les 12:00 hores i, després, s'avaluarà la situació, encara que ha recordat que es manté la suspensió de les classes i es recomana el teletreball.

Hermine s'afebleix i es desvia cap a l'oceà, de manera que el nucli no passarà per Canàries, ha destacat Ángel Víctor Torres, qui ha insistit a demanar que es mantinga la precaució, perquè poden produir-se descàrregues rellevants.

El mandatari canari s'ha congratulat que no hi ha hagut danys personals, a pesar que en alguns punts han caigut fins a 200 litres per metre quadrat.

Entre les incidències que ha citat, es troben les 1.800 persones que s'han quedat sense llum, els 24 talls de carreteres, així com alguns despreniments i caigudes de pedres. I s'ha referit també als problemes en el transport aeri, amb 252 cancel·lacions de vols al llarg d'aquest diumenge.

També et pot interessar

stats