El telèfon fix està present ja només en menys de la meitat de les llars de la Comunitat Valenciana

Baixa vora tres punts el percentatge de menors de 10 a 15 anys a la Comunitat Valenciana que disposen de telèfon mòbil

Un telefon fixe, en arxiu
Un telefon fix, en arxiu / Europa Press

Les llars valencianes estan molt dotades de tecnologia, que ha variat amb el pas dels anys. El telèfon fix, per mencionar el cas més cridaner, no deixa de perdre presència, i ja menys de la meitat de les cases valencianes (48,7%) en tenen. Aquesta és una de les dades més cridaneres de l'informe Estimació d'indicadors provincials d'equipament i ús de tecnologies d'informació i comunicació en les llars 2022, que ha publicat aquest dimecres el portal estadístic de la Generalitat. Per contra, el telèfon mòbil està generalitzat i, de fet, està disponible pràcticament a la totalitat de les llars (99,4%).

Pel que fa al percentatge de menors que disposen de telèfon mòbil, el percentatge és més alt a la província d'Alacant (72,1%), seguida de Castelló (71,3%) i València (67,7%). Respecte a l'any anterior, es produeix un descens del percentatge de menors que disposen de telèfon mòbil a València (5,0 punts) i Alacant (1,3 punts menys), i un increment a Castelló (2,0 punts més). En el col·lectiu de menors de 10 a 15 anys a la Comunitat Valenciana, un 69,7% disposen de telèfon mòbil. Respecte a l'any anterior, s'observa un descens de 2,9 punts.

L'estadística també mostra com són les llars de la província de Castelló les que ja utilitzen menys els telèfons fixos (44%), seguits per les llars de la província d'Alacant (47,1%). Sols en el cas de les cases de València, més de la meitat encara tenen aquesta opció de comunicació (51,1%).

D'altra banda, l'anàlisi remarca la forta implantació de les tecnologies als habitatges valencians, però també apunten a un retrocés durant els últims anys. Així, per mencionar alguns detalls, la xifra de llars que disposen d'alguna mena d'ordinador ha baixat 1,2 punts sobre l'any anterior i se situa en el 82,2%. El descens afecta les tres províncies, especialment la de València, on aquest indicador ha caigut 1,5 punts.

També et pot interessar

stats