Tècnics d’Hisenda demanen investigar el presumpte frau de Joan Carles I

Gestha veu en l’anunci de Felip VI “indicis racionals” que el rei emèrit “haja manejat fons opacs”.

El rei emèrit, Joan Carles de Borbó, en una imatge d’arxiu
El rei emèrit, Joan Carles de Borbó, en una imatge d’arxiu / José Oliva (Europa Press)

Els tècnics del Ministeri d’Hisenda (Gestha) han demanat a l’Agència Tributària (AEAT) que ordene iniciar una investigació tributària al rei emèrit Joan Carles I per indicis de presumptes delictes de frau fiscal i blanqueig de capitals.

Gestha veu en el comunicat del rei Felip VI, en què renuncia a la futura herència que li poguera correspondre del seu pare i li retira l’assignació, “indicis racionals” que el rei emèrit “haja manejat fons opacs” i haja pogut cometre un delicte contra la hisenda pública.

Els tècnics d’Hisenda afirmen que l’AEAT “té el deure inexcusable d’obrir una investigació al rei emèrit, com faria amb qualsevol altre contribuent, per a evitar incórrer en un desistiment de funcions”.

Gestha considera que Joan Carles I podria haver incorregut en infraccions tributàries molt greus i fins i tot en un presumpte delicte de blanqueig si s’acredita que des del seu suposat compte a Suïssa existeixen reembossaments a tercers, que prèviament han pagat part de les seues despeses personals i inversions.

Per a l’organització, la presumpta falta de declaració dels béns a l’estranger portaria a conformar un presumpte delicte fiscal en l’últim exercici no prescrit administrativament, és a dir, l’IRPF 2015. A més, els tècnics d’Hisenda entenen que també haurien d’investigar-se les responsabilitats de totes les persones que pogueren estar implicades.

També et pot interessar

stats