Els taxistes desconvoquen la protesta prevista per a dimecres contra l'intrusisme dels VTC

El sector ajorna les concentracions després de rebre de la Conselleria el compromís d'ampliar la xifra d'inspectors o de modificar la normativa autonòmica

Imatge d'arxiu d'una concentració de taxistes davant la ciutat administrativa 9 d'Octubre
Imatge d'arxiu d'una concentració de taxistes davant de la ciutat administrativa 9 d'Octubre / Confederació de Taxistes Autònoms de la Comunitat Valenciana

La Confederació de Taxistes Autònoms de la Comunitat Valenciana (CTACV) ha desconvocat hui dimarts la concentració prevista per a demà dimecres a les 11:00 hores enfront del complex 9 d'Octubre de València i diverses aturades del servei per tota la Comunitat Valenciana per a protestar per la "falta d'inspecció" i la situació de "competència deslleial i intrusisme" per la qual, denuncien, els VTC (vehicles de transport amb conductor) treballen "sense autorització en tot el territori".

Així ho ha decidit l'entitat després d'haver mantingut en els últims dies diverses reunions amb la Direcció General de Transports de la Generalitat, que s'ha compromés, segons subratlla la Confederació en un comunicat, a "protegir" de l'"intrusisme" este sector amb "tots els mitjans" al seu abast. El col·lectiu de taxistes ha marcat un termini d'un mes per a veure si "realment es compleixen els compromisos" i ha ajornat a l'última setmana de maig la decisió per a acordar si torna a convocar protestes al juny, juliol i agost.

La Conselleria s'ha compromés, segons la Confederació, a ampliar el nombre d'inspectors, donar instruccions per a "aclarir" l'aplicació "correcta" del règim sancionador i que siga "eficaç" i, en cas de no ser "suficient", es modificarà la normativa autonòmica per a evitar que les VTC realitzen serveis urbans "sense autorització".

A més, l'Administració autonòmica ha apuntat que, de "les més de 4.000 VTC sol·licitades entre 2015 i 2018", s'han denegat "unes 3.000 de manera definitiva". I, sobre les 1.000 VTC "pendents", la Conselleria facilitarà a la Confederació dades "amb més detall", encara que, en qualsevol cas, ha garantit que destinarà "totes les eines necessàries" perquè seguisquen "el mateix recorregut que la resta".

La CTACV ha interposat una demanda per "competència deslleial" i ha assegurat que no descarta interposar querelles penals per "desistiment de funcions" als responsables de l'administració. "El sector del taxi fa anys que pateix una situació de competència deslleial i intrusisme de manera descarada i generalitzada", ha censurat, al mateix temps que ha retret que la Conselleria responsable "no posa els mitjans per a posar fi a esta situació" i "les Taules d'Intrusisme creades no funcionen".

La Confederació ha emfatitzat també que més de 7.000 famílies valencianes viuen del sector del taxi al nostre territori i han considerat "sospitós" que les empreses VTC s'estiguen beneficiant d'esta situació quan són "quatre multinacionals que ni tan sols tributen a Espanya".

També et pot interessar

stats