La taxa de pobresa baixa quatre punts l’últim any a la Comunitat Valenciana, fins al 23,9%

Afecta més les dones (24,6%) que els homes (23,1%) i té una especial incidència en els menors de zero a quinze anys (27,1%)

Un grup de persones fa cua per a rebre menjar en un menjador social / Violeta Santos Moura (Reuters)

El 23,9% de la població valenciana, és a dir, més d'1,2 milions de persones, estan en risc de pobresa o d'exclusió social. Són dades de 2022 que reflecteix l'Enquesta de condicions de vida i que ha publicat aquest dilluns l'Institut Valencià d'Estadística, que també constata que la situació és pitjor al conjunt d'Espanya, on la taxa creix fins al 27,8%. Tot i la dada, aquesta ha baixat durant l'últim any, en concret vora quatre punts (3,9).

El descens en aquest indicador de l'IVE va en la mateixa línia del que també ha difós aquest mateix dilluns la Xarxa Europea contra la Pobresa i l'Exclusió Social. Segons l'organització, la Comunitat Valenciana és l'autonomia que més ha retallat els seus nivells de pobresa després de la pandèmia de covid.  

Així, els ingressos mitjans anuals de les llars se situa en 29.026 euros, un 5,2% per damunt de l'any anterior. No obstant això, el 18,0% de la població resident a la Comunitat Valenciana està per davall del llindar de risc de pobresa segons la seua distribució de renda, 3,8 punts menys que l'any precedent.

Però, l’impacte de la pobresa és desigual. Afecta més les dones (24,6%) que els homes (23,1%) i té una especial incidència en els menors fins a quinze anys (27,1%) que en altres grups d’edat. L'única part positiva és que les últimes dades oficials reflecteixen un lleuger descens d'aquest drama social.

També et pot interessar

stats