Tapen un mural LGTBIQ+ a Alzira hores després que el pintaren

L’obra, que representa unes ales amb els colors de la bandera irisada, es va fer divendres de vesprada i aquest matí ja l'havien tapat amb pintura negra

El mural LGTBIQ+ d'Alzira tapat amb pintura negra
El mural LGTBIQ+ d'Alzira tapat amb pintura negra / Mariló Furió

Amb el lema "Ales de llibertat" es va pintar aquest divendres a la vesprada un mural LGTBIQ+ al carrer del Pont de Xàtiva d'Alzira. La iniciativa, promoguda per l'associació Gailes i l'associació Elle juntament amb l'Ajuntament de la capital de la Ribera Alta, buscava dedicar un xicotet espai del municipi a la lluita en favor de la llibertat LGTBIQ+.

Imatge del mural abans de ser tapat de negre
Imatge del mural abans de ser tapat de negre / Mariló Furió

Menys de 24 hores després, aquest l'han tapat amb pintura negra. Un acte vandàlic sobre el qual Mariló Furió, presidenta de Gailes, afirma que "per molt que insistisquen a amagar-nos, nosaltres continuarem lluitant per la llibertat de totes les persones LGTBIQ+, no volem tornar-nos a clavar en l'armari, volem ser lliures, volem estimar i voler ser".

Per la seua part, l'Ajuntament d'Alzira ha condemnat aquest incident i ha anunciat que ja s'està investigant. A més, el consistori també ha avançat a les associacions que la setmana que ve tornaran a reunir-se amb Palito, l'artista del mural, per a pintar-lo de nou.

També et pot interessar

stats