Tanquem Cofrents considera una decisió “totalment econòmica” la pròrroga de la central nuclear

Compromís i Podem s’han manifestat també en contra que la planta continue oberta fins al 2030.

Central nuclear de Cofrents
Central nuclear de Cofrents

La plataforma Tanquem Cofrents ha manifestat el seu “enèrgic rebuig” a la pròrroga de  l'autorització d'explotació de la central nuclear de Cofrents fins al 30 de novembre de 2030 anunciada pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (Miteco) aquest dimecres. 

Denuncien, a través del seu compte de Twitter, que es tracta d’”una decisió totalment econòmica que afavoreix els oligopolis com Iberdrola oblidant els grans problemes de seguretat que té la central”. 

La plataforma està lluitant contra aquesta planta d’energia nuclear i reivindicant les energies netes des que es va obrir i compta amb el suport de Compromís i d'Unides Podem, que també s’han manifestat en contra de la decisió del govern espanyol.

La coalició valencianista considera la pròrroga "un nou afront al poble valencià en desoir l'acord de les Corts". Així ho ha manifestat el seu portaveu adjunt, Juan Ponce, que ha acusat la ministra Teresa Ribera de fer "seguidisme de la política energètica del PP" i ha indicat que des de Compromís lluitaran "perquè es tanque Cofrents en 2024”.

Si no ho fan “estaran incomplint-se les promeses que en el seu moment va fer l'expresident José Luis Rodríguez Zapatero i les que en campanya va fer l'actual president del govern central, Pedro Sánchez”, ha afegit. 

Unides Podem, pel seu costat, qualifica la pròrroga d’"irresponsabilitat", ja que considera que "no té més sentit que continuar afavorint els beneficis econòmics de l'oligopoli elèctric a costa de postergar el necessari canvi de model energètic, de generar més residus radioactius i de posar en risc els valencians", segons ha indicat en un comunicat.

Així reclamen impulsar el desplegament d'alternatives energètiques renovables de la manera més ràpida i segura possible i continuar amb la pressió social i política. A més, ha recordat que en 2017 els partits del Botànic van tirar avant una proposició no de llei sobre el desmantellament i tancament de la central nuclear i que fa un mes representants del PSPV, Compromís i UP van comparéixer al costat de la plataforma Tanquem Cofrents per a exigir al govern espanyol el seu tancament. Per això consideren que prorrogar el funcionament és "un colp a la sobirania valenciana".

També et pot interessar

stats