"Tancat per inundació": els negocis de València arrepleguen l’aigua després de la tempesta

Amb 270 litres per metre quadrat, el districte dels Poblats Marítims ha concentrat la major part dels danys

El veïnat de València s’ha trobat negocis inundats, cotxes atrapats en el fang i productes fets malbé / À Punt NTC

Després d'aquesta tempesta de rècord, el veïnat de València s’ha trobat negocis inundats, cotxes atrapats en el fang i productes fets malbé. Per a molts comerciants, aquest dimecres ha tocat penjar el cartell de "tancat per inundació" mentre netejaven l’interior de les tendes i fer balanç dels danys ocasionats per la pluja. 

“L'aigua ha arribat fins ací” ha dit el propietari d’un bar, assenyalant-se els genolls. El mateix panorama s’ha trobat la propietària d’un xicotet quiosc del carrer de la Reina, que ha mostrat tots els seus productes coberts de fang. “He de treure tota l’aigua i després passar la granera”, ha comentat un altre propietari. 

El districte dels Poblats Marítims ha concentrat la major part dels danys, després que anit s'arreplegaren fins a 270 litres per metre quadrat. Els barris del Cabanyal-Canyamelar i la platja de la Malva-rosa, els més afectats, van quedar inundats durant unes hores, fins al punt que un dels veïns va baixar a fer piragüisme pel carrer, reconvertit en un riu. 

Un poc més al nord, a Alboraia i a la platja de la Patacona, més efectes: patis de col·legi convertits en piscines, ascensors plens d’aigua i desenes de passos inferiors i camins tallats. Hi ha hagut més de 200 intervencions dels bombers, sobretot per la caiguda d'arbres i per inundacions de baixos i soterranis.

També s’han registrat nombrosos col·lapses a les vies de l'àrea metropolitana. Un altre punt crític ha sigut la CV-31, davant de la Fira de Mostres, que finalment s'ha reobert al trànsit després del rescat d'un home, que anit es va quedar atrapat al seu vehicle. Una situació meteorològica que no ocorria des de feia 150 anys. 

Jorge Tamayo, de l’Agència Estatal de Meteorologia, ha assegurat que “aquesta tempesta és històrica, ja que són les 24 hores en què més ha plogut des del 1871”. 

També et pot interessar

stats