Preemergència nivell taronja per pluges al sud de València i al litoral nord d’Alacant

El temporal marítim obliga a tancar els ports de Sagunt, València i Gandia

Port de València, ahir
Imatge d'arxiu del port de València / Marisol Ibáñez

La previsió per a aquest dissabte és que les pluges siguen generals, i podran ser fortes, amb tempesta, i persistents al sud del golf de València. De fet, l'Agència Estatal de Meteorologia ha activat la preemergència taronja per pluges des de les 8:00 hores, a les comarques del sud de València (interior i litoral) i al litoral nord d'Alacant, on podran acumular-se cent litres per metre quadrat en dotze hores. Tot són zones on plourà sobre banyat. 

Pel que fa al vent, continuarà bufant fort a la costa, de gregal i llevant, i les ones es mantindran entre dos i quatre metres.

El temporal obliga a tancar els ports

La previsió per a diumenge, de moment, és que eixirà el sol, sobretot al centre i el nord del territori i pujaran les temperatures.

Al llarg d'aquest divendres les males condicions meteorològiques han obligat a anar tancant, un a un, els tres ports que depenen de l'Autoritat Portuària de València. Primer, a les 8:28 hores, el port de València ha tancat parcialment i ha permés només el trànsit d'eixida. Hores després, a les 12:45 hores, el port de Sagunt ha tancat per complet, i a les 14:00 hores el de València ha tancat completament. L'últim ha sigut el de Gandia, que ha tancat a les 17:40 per "empitjorament de l'oratge", segons ha informat el Centre de Control d'Emergències en el seu compte de Twitter.

Són les conseqüències de l’empitjorament del temporal marítim, que ha donat una xicoteta treva, però encara no ens ha deixat del tot. De fet, malgrat que el Centre de Control d’Emergències ha decretat la fi de l'emergència situació 0 per alerta hidrològica a la Plana Baixa, continua el risc groc per pluja a l’interior de la província de València i per fenòmens costaners al litoral de València i als litorals sud de Castelló i Alacant. 

A més, la previsió per a demà és de riscos de nivell groc per pluja al sud de València i nord d'Alacant i per fenòmens costaners a tot el litoral de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats