Reobri al bany la platja del Carabassí d'Elx després d'uns resultats "totalment normals"

A la veïna Santa Pola, la cala del Carlotti torna a obrir amb total seguretat per als banyistes

Platja del Carabassí, a Elx (arxiu)
Platja del Carabassí, Elx (arxiu) / Ajuntament d'Elx
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
04 d'agost 2023 - 12:37 Actualitzat: 05 d'agost 2023 - 13:01

L'Ajuntament d'Elx (Baix Vinalopó) ha reobert aquest dissabte la platja del Carabassí, en obtindre uns resultats "totalment normals" en les anàlisis fetes aquest matí per la Direcció General de l'Aigua. El consistori va tancar aquest divendres al bany de manera temporal la zona compresa entre la "passarel·la nova (la 0) i les roques" de l'arenal per "contaminació residual" de l'aigua.

La regidora de Turisme, Irene Ruiz, va informar que la decisió s'ha adoptat a les deu del matí "per indicació de la Conselleria de Sanitat", ja que les analítiques setmanals indiquen que "s'han sobrepassat els límits permesos" en relació amb "un bacteri" que no s'ha precisat. Aquesta platja ja va ser parcialment tancada el 14 d'abril pel mateix motiu.

El juliol passat, la platja del Carabassí d'Elx va viure un episodi semblant de tancament temporal també pel mateix motiu, contaminació de les aigües. 

Reobri la cala del Carlotti, a Santa Pola de l'Est

Al seu torn, la regidoria de Platges ha ordenat la reobertura de la cala del Carlotti, que va haver de ser clausurada dimarts a conseqüència d'un abocament d'aigües residuals en l'arena. Les últimes anàlisis fetes aquest matí garanteixen la seguretat per als banyistes.

Des que es va detectar el problema la matinada del dimarts, l'Ajuntament ha estat treballant en la retirada d'una capa de 10-15 centímetres d'arena afectada en tota la cala, que han substituït per arena reciclada de la mateixa zona, garbellada prèviament i que ha passat les anàlisis pertinents.

D'aquesta manera, els turistes i residents ja poden tornar a gaudir d'una de les cales més freqüentades d’aquesta localitat del Baix Vinalopó per la qualitat de l'aigua.

També et pot interessar

stats