Taller contra l’assetjament escolar: “Si no vols fer una cosa, no la faces i si t'obliguen, digues no"

La Fundació del Llevant Unió Esportiva ha posat en marxa un programa per a sensibilitzar més de 1.800 alumnes sobre aquest problema

L'alumnat durant el taller contra l'assetjament escolar al CEIP El Campés de la Pobla de Vallbona / À Punt NTC

Un de cada quatre alumnes pateix assetjament escolar a les aules valencianes, una realitat que obliga les escoles a abordar aquesta qüestió de forma transversal. 

La Fundació del Llevant Unió Esportiva ha posat en marxa un programa per a sensibilitzar sobre aquest problema, del qual enguany es beneficiaran 1.800 alumnes. Són xarrades als centres educatius per tal de previndre i conscienciar els menors sobre aquesta forma de maltractament. 

Educació, prevenció i parlar del problema són fonamentals per a erradicar l'assetjament escolar: “Que sàpien identificar què és l’assetjament, quan es dona, on es dona i com fer-li front”, explica el psicòleg Enric Valls.

Sara Quesada, mestra del CEIP El Campés, a la Pobla de Vallbona, afig que “la primera cosa és formar-nos els mestres per poder posar una actitud i una convivència entre tots d’una manera diferent del que es feia abans”.

Amb aquestes dinàmiques, l'alumnat es posa en el paper de la víctima i també en el de l'assetjador. “Defendre el meu company és el primer i, si estan barallant-se, separar-los” i “que si no vols fer una cosa, no la faces i, si t’hi obliguen, tu digues que no” són algunes de les lliçons que han aprés els menuts i menudes després de fer el taller.

“És fonamental donar eines perquè puguen, si són víctimes, dir no i, si són observadors, que participen i tallen aquesta espiral de la violència. Òbviament, si són agressors, que no ho tornen a fer”, afirma Valls.

També et pot interessar

stats