Suspesa l’aturada a l'EMT de València d'aquest dimecres després d'avançar en les negociacions

La direcció de l’empresa agraeix la decisió, “especialment” en el context actual de la pandèmia.

Imatge d'arxiu d'un autobús de l'EMT
Imatge d'arxiu d'un autobús de l'EMT / Pilar Albelda (Europa Press)

El comité d'empresa de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València ha decidit per unanimitat suspendre l'aturada prevista per al pròxim dimecres, 21 d'octubre, després de reunir-se amb la direcció i "avançar en la negociació per a desbloquejar el conflicte actual".

La direcció de l'EMT ha manifestat que estan "contents” amb la decisió presa pel comité d'empresa i agraeixen la seua responsabilitat, “especialment en el context actual de la pandèmia”.

"Nosaltres sempre hem estat oberts a negociar i demà anirem amb tota la responsabilitat i disposats a afrontar de manera conjunta amb els treballadors i les treballadores de l'empresa la situació actual", han destacat.

Els motius del conflicte se centren en la ratificació del preacord de conveni signat el dia 13 de març pel consell d'administració de l'EMT, l'incompliment de l'acord del 21 d'agost per l'externalització dels treballs de l'àrea tècnica i l'impagament de prima d'absentisme, de primes de formació i dies de conveni de 2019. També es mobilitzen per una adequada neteja i manteniment de tots els vehicles, així com per una major protecció davant la Covid-19.

Els treballadors de l'EMT van iniciar el passat 14 de setembre el calendari de mobilitzacions convocat pel comité d'empresa amb una aturada de dues hores en tres torns, unes aturades que es van realitzar durant cinc dies del mes de setembre (15, 17, 22, 24 i 29) i l'1 d'octubre.

També et pot interessar

stats