Suspés el segon juí a l'Estat pel cas de xiquets furtats

El metge acusat pel cas no s'ha presentat i els magistrats han advertit que si no acudeix a la pròxima vista, serà detingut.

Suspés el segon juí a l\'Estat pel cas de xiquets furtats
Suspés el segon juí a l'Estat pel cas de xiquets furtats

L'Audiència Provincial de Madrid ha celebrat aquest divendres el segon juí a l'estat espanyol per un cas de xiquets furtats, en què s’acusa un ginecòleg de l'antiga maternitat de Santa Cristina de participar en la sostracció d'un nounat en 1975. La vista s’ha hagut de suspendre perquè l'acusat no s'ha presentat. 

Els magistrats han advertit el metge jubilat acusat que si no es presenta el pròxim 12 de novembre, serà detingut. L’advocat defensor sosté que el seu client pateix una malaltia que li impedeix assistir a la vista. No obstant això, el forense que ha examinat els informes mèdics presentats a la sala ha dit que una insuficiència respiratòria crònica no és un “inconvenient” per a acudir a la vista.

La Fiscalia de Madrid demana l’absolució, en considerar que no està provat que el facultatiu fora l'encarregat d'atendre el nounat després del part, ni que tinguera coneixement o participara en el lliurament del bebé a persones desconegudes d'amagat de sa mare.

J.B.B. és el segon jutjat per un cas de bebés robats, després del doctor Eduardo Vela, que va ser absolt per la prescripció del delicte tot i que l'Audiència Provincial el va considerar responsable de la sostracció d'Inés Madrigal en 1969.

En aquest cas, és una mare, Adelina Ibáñez Mezcua, qui buscxa el seu fill. Va donar a llum a un xiquet el 27 de juny de 1975 a la maternitat de Santa Cristina del carrer O'Donell de Madrid, d’on era responsable sor María, considerada com el cervell de la trama.

La dona no va arribar a tocar al xiquet després del part i, quan es va interessar per ell, li van impedir veure'l amb l'argument que estava malalt. Se'n va anar de la clínica sense ell i, quan va tornar per a la visita acordada, sor María li va dir que havia mort. Al seu moment va denunciar, però no va rebre mai resposta. 

Trenta anys després, quan va eixir a la llum l'existència d'una presumpta trama de xiquets furtats en tot el país, va portar de nou el seu cas davant la justícia gràcies a l'associació SOS Bebés Robats.

També et pot interessar