El Suprem suspén cautelarment la clausura del tram ferroviari entre Tarancón i Utiel

Onze municipis de València, Conca i Madrid van demanar la mesura perquè consideraven que es causaria un perjudici greu a aquesta infraestructura

Camporrobles, a la comarca de la Plana d'Utiel-Requena, salva el primer escull per a no perdre definitivament la connexió ferroviària que l'unix amb Utiel i Conca

El Tribunal Suprem ha suspés de manera cautelar, a petició d'onze municipis afectats, l'execució de l'acord del Consell de Ministres del 21 de febrer pel qual es clausura un tram ferroviari entre Tarancón i Utiel en la línia Aranjuez (Madrid)-València Font de Sant Lluís.

Municipis de les províncies de Conca, València i Madrid van demanar la suspensió cautelar perquè consideren que si s'executaren els acords es causaria un perjudici greu a la infraestructura. Això impediria que, en el supòsit d'una eventual estimació dels recursos, la línia es poguera restablir.

El Suprem assenyala que els recurrents tenen raó quan sostenen que l'execució de l'acord impugnat comporta un perjudici de difícil reparació per als seus interessos.

"Certament en cas que es duga a terme [l'acord] podria implicar el desmantellament de la infraestructura que transcorre pels termes municipals dels ajuntaments recurrents i dificultaria que en el futur que pogueren reprendre's les operacions ferroviàries", fonamenta.

El tribunal recorda que la pretensió principal que exerciten els ens locals en aquest procés és que es declare la nul·litat de la decisió de clausura del tram i la continuïtat del servei ferroviari en aquests municipis.

Els magistrats tenen en compte, a més, que el manteniment de la via ferroviària ja instal·lada no causa un perjudici a l'administració de l'Estat.

Els ajuntaments recurrents són el madrileny d'Aranjuez, el toledà de Santa Cruz de la Zarza, els de Conca d'Arguisuelas, Cañada del Hoyo, Carboneras, Castillejo del Romeral, Huete, Vellisca, Villora i Yémeda, i el valencià de Camporrobles.

També et pot interessar

stats