El Suprem rebutja el recurs d'Adicae contra l'arxivament de les preferents de la CAM

L'Audiència Nacional va arxivar la causa en 2018 perquè la Fiscalia no va exercir l'acusació i per retirar-se les acusacions particulars.

L'Audiència Nacional va arxivar la causa contra els exdirectius de la CAM Roberto López Abad i Dolores Amorós
L'Audiència Nacional va arxivar la causa contra els exdirectius de la CAM Roberto López Abad i Dolores Amorós / Europa Press.

El Tribunal Suprem ha desestimat el recurs de cassació interposat per l'Associació d'Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances (Adicae) contra l'acte de l'Audiència Nacional en què es va acordar arxivar la venda de preferents i deute subordinat per part de la Caixa d'Estalvis del Mediterrani (CAM).

L'Audiència Nacional va arxivar la investigació el juliol de 2018, per no exercir acusació el ministeri fiscal i després que les acusacions particulars demanaren el sobreseïment de la investigació.

Després d'aquesta decisió, va quedar arxivada la causa oberta contra els exdirectius de la CAM Roberto López Abad i Dolores Amorós, que s'enfrontaven a deu anys de presó per delicte d'estafa i per alteració del preu i a una multa conjunta d'11 milions d'euros.

Adicae va optar per recórrer-hi, per considerar l'assumpte d'"interés general". Quasi dos anys després de presentar el recurs, ara l'alt tribunal reitera la resolució, en la qual assenyala que Adicae no té legitimació activa per a mantindre l'acusació popular.

També et pot interessar

stats